לימודי התואר הראשון - ארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום
לימודי התואר הראשון בחוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום מתקיימים במסלול חד-חוגי ודו-חוגי, תוך התמקדות בשני תחומים עיקריים – הארכיאולוגיה של ארץ ישראל וסביבתה, ותרבויות המזרח הקדום (מצרים, מסופוטמיה, ואנטוליה).
כל אחד מתחומי הלימוד הללו עוסק בתכנים ייחודיים לצד התמקדות בהקשרים תרבותיים רחבים, ויחד הם מעניקים תמונה כוללת ועשירה של המזרח הקדום (ארץ ישראל והלבנט) החל מהתקופה הפרהיסטורית ועד לתקופה הביזנטית.
הייחוד של החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום הינו ההזדמנות לחוות את הארכיאולוגיה בשטח. כל הסטודנטים בחוג לוקחים חלק בחפירה לימודית ובסקר ארכיאולוגי במהלך לימודיהם. בנוסף, כחלק מהתואר, הסטודנטים בחוג מצטרפים לסיורי שטח בהנחיית המרצים והחוקרים של החוג.
המסלול החד-חוגי
המסלול החד-חוגי מאפשר לסטודנטים להעמיק את הידע שלהם, ולקבל תמונה מקיפה על תרבויות האזור הקדומות בהקשרם הארכיאולוגי, בד ובד עם עבודה מעשית והכרת תחום הארכיאולוגיה של ארץ ישראל על בוריו. תלמידי המסלול החד-חוגי זוכים להשתתף במיטב הקורסים, הן של מסלול הארכיאולוגיה של ארץ ישראל, והן של מסלול תרבויות המזרח הקדום.
המסלול הדו-חוגי
במסלול הדו-חוגי, החל מהשנה השנייה, הסטודנטים בוחרים להתמקד בארכיאולוגיה של ארץ ישראל וסביבתה, או בתרבויות המזרח הקדום, ולשלב את הנושא עם לימודים בחוג נוסף. מגוון האפשרויות לשילוב במסלול הדו-חוגי כוללות לימודים בתחומים הבאים: היסטוריה, לימודים קלאסיים, לימודי מזרח אסיה, לימודי מזרח תיכון, לימודי אנתרופולוגיה, לימודי גיאוגרפיה וסביבת האדם, וכל חוג אחר אשר מאפשר למידה דו-חוגית.
היכנסו לאתר הפקולטה לקבלת פרטים נוספים על הקורסים המוצעים ומבנה תכניות הלימוד בשני המסלולים.