ברכותינו לפרופ' ליפשיץ על פרסום ספר יובל לכבודו

07 אוגוסט 2023
ברכותינו לפרופ' ליפשיץ על פרסום ספר יובל לכבודו

בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה שמח לברך את פרופסור עודד ליפשיץ מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום לרגל פרסום ספר יובל מיוחד לכבודו:

Ido Koch and Omer Sergi, eds. Forthcoming. Studies in the History and Archaeology of Ancient Israel and Judah Dedicated to Oded Lipschits(Bible and Archaeology). Tübingen : Mohr Siebeck.

הספר כולל קובץ מחקרים המציג את מגוון השאלות, השיטות והמסגרות התיאורטיות במחקר העדכני המבוססות על התפתחות המחקר הארכאולוגי וההיסטורי של דרום הלבנט.

הספר כולל עשרה מאמרים שנכתבו על-ידי המעגל הקרוב של פרופ' ליפשיץ, מורו ועשרה מתלמידותיו ותלמידיו, והם בוחנים סוגיות שנידונו במחקרו הענף של ליפשיץ לאורך השנים:

• חורבן והתחדשות,
  • הארכאולוגיה וההיסטוריה של ירושלים,
  • המרחב הכפרי בדרום הלבנט,
  • הקשר בין ממצא חומרי לטקסטים מקראיים.

בהזדמנות זו נברך גם את צמד העורכים שעמלו על הספר: ד"ר עדו קוך ועומר שרגי.