שימו לב לסדרת הפודקאסטים: "הסיפור שלא סופר על תולדותיה של ממלכת יהודה"- סדרת פודקאסטים

19 אוקטובר 2022

החוג לארכיאולוגיה בשיתוף דוברות אוניברסיטת תל אביב ומדור מולטימדיה באגף מחשוב גאים לשתף:

סדרת הפודקאסטים: "הסיפור שלא סופר על תולדותיה של ממלכת יהודה"

עורך ומגיש: פרופ' עודד ליפשיץ, ראש המכון לארכאולוגיה ע"ש נדלר באוניברסיטת תל אביב

הסדרה, הכוללת כ-30 פרקים, מנסה לברר מה לא סיפרו המחברים של ההיסטוריה המקראית בתיאור ההיסטורי שלהם?

מצד אחד הם לא סיפרו על מה שהם בעצמם לא ידעו, בעיקר על אירועים מהעבר הרחוק. מצד שני הם לא סיפרו על מה שהתרחש רחוק מן העין ורחוק מהלב - הרחק מירושלים ומגבולות יהודה.

מחקרים ארכאולוגיים והיסטוריים, כמו גם מחקר של הטקסט המקראי מאפשרים לנו לחשוף את הסיפור שלא סופר.

מוזמנים להאזין לחלק הראשון בסדרה הכולל את ששת פרקי המבוא, שבהם נכיר את המחברים של ההיסטוריה המקראית, ואת מה שהם סיפרו על תולדות ישראל ויהודה:

1. הקדמה: הסיפור שלא סופר על תולדותיה של ממלכת יהודה

1. פרק א': היסטוריה, היסטוריוגרפיה, והטקסט המקראי

1. פרק ב'. ספר דברים והאידיאולוגיה המשנה-תורתית: זמנם ומטרתם

להאזנה בספוטיפיי  וביוטיוב

1. פרק ג'. מתי נכתבה ההיסטוריוגרפיה המקראית? מה היו מקורותיה? מה היו הרעיונות המנחים בכתיבתה?

להאזנה בספוטיפיי  וביוטיוב

1. פרק ד'. "ישראל" במקרא ו"ישראל ההיסטורי"

להאזנה בספוטיפיי  וביוטיוב

1. פרק ה'. הסיפור שלא סופר על כיבוש הארץ: עיצוב דמותו של יהושע, הרפורמה הפולחנית והדגמתו של "חוק החרם"