סדנת מחקר- דקדוק העברית הקדומה מזווית חדשה

מוזמנים להירשם

01 דצמבר 2021
סדנת מחקר- דקדוק העברית הקדומה מזווית חדשה

הנכם מוזמנים להירשם לסדנת המחקר: "דקדוק העברית הקדומה מזווית חדשה".

הסדנה תבחן סוגיות בחקר הלשון העברית הקדומה מנקודת מבט עצמאית – ממסורות הלשון העברית בעת היותה לשון מדוברת (מסורת הלשון של סופרי המקרא, העברית של מגילות קומראן והתעתיקים הקדומים), דרך המסורות הלא טברניות – מסורת שומרון, מסורת בבל ומסורת הניקוד הארץ-ישראלי ועד למסורת טבריה.

הסדנה תשאף להראות כיצד שינוי נקודת המבט מביא ליצירת תמונה חדשה של תולדות הלשון העברית, שזכתה עד כה אך לתשומת
לב ממועטת במחקר.

הסדנה בהנחיית פרופ' אלישע קימרון ומיועדת לחוקרות.ים שיש להן.ם ידיעה טובה בתורת ההגה והצורות של לשון המקרא ואיננה מזכה בגמול אקדמי כלשהו.

הסדנה תכלול 7 מפגשים, אחת לחודש, בימי חמישי בין 10:00 - 12:30.

המפגש הראשון יתקיים ביום חמישי, 23/12/2021, י"ט בטבת תשפ"ב, ויוקדש למבוא כללי.

המפגשים יתקיימו בחדר הסמינרים של החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית, חדר 204, בניין רוזנברג, אוניברסיטת תל אביב.

לפרטים נוספים ולאישור השתתפוןת אנא כתבו לד"ר חנן אריאל, החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית, אוניברסיטת תל אביב בכתובת הדוא"ל: chananariel@tauex.tau.ac.il.

פרטים נוספים בקובץ PDF.