ברכת שנה טובה ומתוקה

ברכה מפרופ' יובל רוטמן- ראש בית הספר למדעי היהדות וארכיאולוגיה

05 ספטמבר 2021
ברכת שנה טובה ומתוקה

לחברות וחברי בית הספר למדעי היהדות-ארכיאולוגיה, שלום רב ושנה טובה!

בפתחה של השנה העברית החדשה, אני שמח לשלוח מילות ברכה.

השנה האחרונה לא הייתה פשוטה. המאבק של כולנו במגיפה, בארץ ובעולם נשא אמנם פירות, אך יחד עם זאת היו נפגעים לא מעטים וביניהם קרובים ואהובים לנו. אחרי שלושה גלים ושלושה סגרים, אנחנו נמצאים במצב של חוסר וודאות לגבי הצפוי לנו בשנה הקרובה. לצערנו זו אינה הפעם הראשונה.

על-אף המצב של חוסר וודאות מהבחינה הבריאותית, הכלכלית, החברתית, הייתה שנת תשפ"א פורייה באופן יוצא מן הכלל מבחינת השגנו האקדמיים. התברכנו בעשרות דוקטורנטיות ודוקטורנטים שמתוכם סיומו השנה עשרים, במסטרנטים, מסטרנטיות, בחוקרים וחוקרות בתר-דוקטורט, בפרסים רבים, בחדשנות מחקרית, ובפרסומים חדשים ומרתקים.

יתרה מכך, פעלנו כולנו במרחב הדיגיטלי שהפך חלק מהותי בשגרת עבודתנו האקדמית, בהוראה, במחקר ובמרחב האקדמי הישראלי והבינלאומי, ולמדנו להפעילו להמשך העמקת הפעילות המחקרית. ניתן אף לומר שמבחינה אקדמית אנחנו יוצאים מתשפ"א מחוזקים ומגובשים. נוספו פרויקטים חדשים, נרקמו שיתופי פעולה אקדמיים, הושגו תוצאות מחקריות, נמשך הניהול של חפירות בשטח, כולל חפירות חדשות, והתברכנו בחברות וחברי סגל חדשים שהצטרפו אלינו השנה ובלידות משמחות.

התהליך הזה ותוצאותיו הם בראש וראשונה תודות למאמץ, להתעקשות ולהתמדה של כולנו. אך הם לא היו יכולים להתאפשר ללא התמיכה, העזרה, התשתית, הזמינות, הידידות והעבודה הבלתי-נדלית של חברות וחברי הסגל המנהלי של בית-הספר, של הפקולטה ושל האוניברסיטה. בשם כולנו, תודה מקרב לב לחברות וחברי הסגל המנהלי על יצירת התנאים להמשיך, להתמיד ולהעמיק בעשייה האקדמית.

מעבר לכל דבר השנה האחרונה הראתה שבמצב חיצוני של חוסר וודאות חדש ולא מוכר, ההתעקשות על המשך הפעילות האקדמית בהוראה, במחקר, בהדרכה, בחפירה, בהחלט מוכיחה את עצמה.

שנה טובה לכולנו, שנת שלום, בריאות, אחווה ועשייה. שנה של ידידות ושיתופי פעולה מרובים בינינו.

יובל רוטמן